Casper

Casper

Deze beeldschone kater heeft een naar leven op straat achter de rug. Door contact met de oorspronkelijke eigenaar en buurtbewoners hebben wij zijn levensloop redelijk in kaart kunnen brengen. Hij is ooit als kitten aangeschaft en heeft de eerste weken van zijn leven bij iemand in huis gewoond. Door privéomstandigheden van de eigenaar ging hij naar een kennis waar hij na een paar dagen wist te ontsnappen. Op dat moment begon zijn leven op straat.. Een kat staat nog altijd dicht bij de natuur. Zodra ze op zichzelf aangewezen zijn verwilderen ze snel. Dit gebeurde ook bij Casper. De hele wijk kende de beeldschone witte kater, maar niemand ondernam iets om hem te vangen..

Casper was inmiddels een volle kater en zijn hormonen maakten zijn zwerfgedrag nog actiever. Hij was weken, soms maanden weg en dan dook hij weer op. Het is onvoorstelbaar dat er in al die jaren nooit iets ondernomen is. Wij kregen begin 2016 de eerste foto’s van een kennis van ons die in deze wijk was komen wonen. Je zag een kater met beschadigingen (van vechten) aan zijn kop en slechte ogen (van de niesziekte). Ook kon je duidelijk zien dat hij mager was. De dierenambulance was al een paar keer benaderd, maar als je tegenwoordig een kat niet op een presenteerblaadje aan kunt bieden, komen ze niet. Uiteindelijk hebben wij tegen onze kennis gezegd dat hij maar een vangkooi van ons moest lenen. Uitgelegd hoe je een dergelijke vangactie opzet en duidelijk gemaakt dat ‘de aanhouder altijd wint’. Na een paar dagen was Casper gevangen.

Casper is in zijn eerste jaar bij ons nog best heel bang geweest. De jaren op straat hebben zijn sociale basis van een aantal weken nog behoorlijk in de greep gehouden. Hij kwam bij ons in een groep en we zagen direct dat hij het goed kon vinden met zijn soortgenoten. Je zag hem steeds meer ontspannen. Wij hoopten ooit een glimp van de oude Casper terug te zien.

Nu wij een aantal jaren verder zijn is Casper helemaal vertrouwd met de routines hier op de stichting en ook met zijn verzorgers. Het is bijna niet te geloven, maar Casper komt bij de meeste mensen je graag even groeten en vindt een kriebeltje dan ook heerlijk!

Een van de manieren om onze stichting en haar bewoners te ondersteunen is door een bewoner op afstand te adopteren. De bewoner blijft bij ons wonen maar u krijgt wel een adoptiecertificaat. Daarnaast ontvangt u jaarlijks ook een aantal updates van de bewoner die u heeft geadopteerd.