Grumpy

Grumpy

In de nazomer van 2023 werden wij gebeld door een inspecteur van de landelijke inspectiedient. Hij was na diverse meldingen bij een adres waar veel te veel katten waren. De aanwezige (schuwe) kittens waren zelfs ernstig ziek. Onze hulp werd vooral gevraagd voor de opvang en behandeling van de kittens. Wij hebben aangegeven te willen helpen op voorwaarde dat we de volwassen katten mochten steriliseren/castreren.

Het werd een lange weg, maar het is ons gelukt alle kittens beter en social te krijgen. Ze zijn allemaal herplaatst en geniet inmiddels al maanden van hun eigen huisje. De volwassen katten zijn allemaal gevangen en geholpen. Toen Grumpy op tafel lag moesten wij even slikken. Wat zag deze kater er uit… Hij was heel erg mager, zat onder de luizen en had een extreme vorm van entropion. Hierbij krult het ooglid teveel naar binnen waardoor de haartjes tegen de oogbol aanschuren. Een heel pijnlijk gevoel waar deze jongen duidelijk al heel lang mee rond liep. We konden hem onmogelijk alleen castreren en daarna weer terug plaatsen. Hij moest ook aan zijn ogen geholpen worden. Aangezien de herstelperiode na een dergelijke operatie lang is en er soms nog een tweede operatie nodig is hebben we besloten dat Grumpy bij ons bleef wonen.

Grumpy is bij binnenkomst geschat op vier jaar oud ondanks dat hij er eigenlijk veel ouder uit zag.

Inmiddels is hij geopereerd en conditioneel veel beter geworden. Hij woont in verblijf 3 waar hij het prima doet. Hij is graag buiten, maar als het regent of koud is zoekt hij heerlijk de warmte van het binnenverblijf op. Hij doet het prima tussen de andere katten en is mede daardoor een aanwinst voor de groep. Naar ons blijft hij nog op veilige afstand en dat mag ook. Hij hoeft ons niet leuk te vinden, maar stiekem hopen we altijd op een vorm van contact. We merken wel dat hij zich meer laat zien tijdens de afsluitrondes waarbij de katten wat lekkers krijgen, dus wie weet! Grumpy mag alle tijd nemen die hij nodig heeft en misschien tegen de tijd dat iemand dit leest, is Grumpy al een stuk meer vertrouwd met ons ’tweebeners’. Daar hopen we op!

Een van de manieren om onze stichting en haar bewoners te ondersteunen is door een bewoner op afstand te adopteren. De bewoner blijft bij ons wonen maar u krijgt wel een adoptiecertificaat. Daarnaast ontvangt u jaarlijks ook een aantal updates van de bewoner die u heeft geadopteerd.