Frats

Frats

Er zijn in Nederland nog enorm veel katten die aan hun lot worden overgelaten. Soms bewust, soms ontstaan situaties ongevraagd. Zo ook bij een aantal katten in de Friese plaats Surhuisterveen. Zij hadden een heerlijk leven op een boerderij totdat hun verzorger plots kwam te overlijden. De boerderij kwam te koop en niemand wilde de zorg voor de dieren overnemen. Een groot aantal was schuw waardoor ook het reguliere asiel afhaakte. Hun insteek blijft ten slotte: wat binnen komt moet ook weer geplaatst. Toen er contact met ons opgenomen werd hebben wij meteen besloten om te helpen. De dieren woonden al een tijd in en rondom de lege boerderij en deze situatie kon niet zo blijven. In totaal hebben we 13 katten gevangen.

Eenmaal bij ons hebben we de katten eerst allemaal gesteriliseerd en gecastreerd. Gelukkig hadden we een aanvraag liggen van mensen die een groepje muizenvangers voor hun boerderij wilden waardoor er 6 katten vrij snel weer mochten verhuizen. De andere 7 zijn bij ons gebleven waaronder Frats.

Frats is in tegenstelling tot de andere katten in zijn groep ontzettend lief voor de mensen die hij goed kent. Waarom wordt hij dan niet geplaatst? Dit is omdat wij na enkele weken ontdekten dat Frats diabetes insipidus heeft. Deze zeldzame aandoening zorgt er voor dat Frats veel drinkt en plast. Verder heeft hij weinig klachten. Met medicatie is zijn aandoening redelijk onder controle te houden maar hierdoor is Frats zo goed als onplaatsbaar.

Een van de manieren om onze stichting en haar bewoners te ondersteunen is door een bewoner op afstand te adopteren. De bewoner blijft bij ons wonen maar u krijgt wel een adoptiecertificaat. Daarnaast ontvangt u jaarlijks ook een aantal updates van de bewoner die u heeft geadopteerd.