Word vrijwilliger

Ben jij dol op katten en wil je een verschil maken voor katten in een opvang? Deel jij graag een steentje bij in de maatschappij?  Misschien is vrijwilligerswerk bij Stichting Kat in Nood dan wel iets voor jou! Er is veel mogelijk binnen onze organisatie. Je bent verzekerd van een goede begeleiding en kunt altijd op iemand terug vallen. Het ‘Kat in Nood-busje’ rijdt elke dag heen en weer naar Drachten dus ook mensen zonder auto kunnen gewoon bij ons komen. Heb je wel eigen vervoer, dan krijg je reiskostenvergoeding. Wij geven 0,19 cent per kilometer met een maximale afstand (enkele reis) van 30 kilometer vanaf de stichting.

Schoonmakers/verzorgers

Bij Kat in Nood wonen ongeveer 250 katten verdeeld over verschillende verblijven. Deze verblijven moeten dagelijks grondig worden schoon gemaakt. Tijdens het werk heb je tijd om de katten aandacht te geven. Veel van onze katten zijn wat verlegen maar leren hun verzorgers kennen in de loop van de tijd. Als er eenmaal vertrouwen is laat een groot deel zich uiteindelijk toch aaien.

Het schoonmaken gebeurt zeven dagen in de week, waarbij de zondag een lichtere dienst is. Deze wordt dan ook gedaan door twee vaste medewerkers of ervaren vrijwilligers.
De mogelijkheid bestaat om één dag, een halve dag of meerdere dagen per week te werken. Dit gebeurt in overleg. De verwachting is wel dat je minimaal één verblijf kunt schoonmaken.
Lijkt het jou wat? Wil je nog wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@katinnood.nl

Wassers

Met 250 katten is er dagelijks heel veel was en afwas. Hiervoor hebben wij een aparte ruimte met meerdere wasmachines, drogers en een vaatwasser beschikbaar.
Wij zoeken voor dit deel van ons werk mensen die van maandag tot en met zaterdag beschikbaar zijn om hier in mee te helpen. Zie jij het zitten om grote hoeveelheden was weg te werken? Ben jij één of meerdere dagen in de week beschikbaar voor vrijwilligerswerk? Of wil je wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@katinnood.nl

Tuin/onderhoudswerker

Wij krijgen veel bezoek en daarom is het fijn dat de tuinen (rennen) van de katten er ten alle tijden netjes uit zien. In de zomer moet het gras wekelijk gemaaid. Struiken moeten gesnoeid en soms moet er wat vervangen worden. Daarnaast zijn er allerlei onderhoudswerkzaamheden waar wij nauwelijks aan toe komen en graag wat hulp bij zouden krijgen. Denk hierbij aan het schoonspuiten van vlonders (in de kattenrennen), schoonmaken van luchtzuiveringsapparaten en algemene kleine onderhoudsklusjes. De werkdagen zijn van maandag tot en met zaterdag, voor één of meerdere dagen in de week.
Ben jij handig? Vind je het leuk om allerlei verschillende klusjes te doen? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@katinnood.nl

 

 

 

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer