Uppie en Mattie

Uppie (driekleurig, poes) en Mattie (zwart-wit, kater) zijn op 15 september in een gastgezin gekomen, met twee andere kittens uit het nest van Mattie. Ze waren toen ongeveer 3,5 à 4,5 week oud. 

UPPIE
Uppie is ongeveer een week ouder dan de andere drie kittens. De jongste kittens wenden al snel aan hun omgeving, Uppie had daar wat meer tijd voor nodig. Opgepakt worden en handen die in haar buurt kwamen, vond ze in het begin ontzettend eng en ging dan blazen en op de vlucht. Langzaam maar zeker is ze een heel stuk bijgetrokken. Ze komt zelf op schoot liggen en kan voorzichtig geaaid worden als ze lekker slaperig is. Ze is geen angstig katje, ze is juist nieuwsgierig en niet bang voor vreemde mensen. Kopjes geven heeft ze inmiddels ook geleerd. Er zit nog steeds goede vooruitgang in de stappen die ze op sociaal gebied maakt. Wel heeft ze een baasje nodig die haar begrijpt, haar grenzen respecteert, en haar geduldig de tijd kan geven om haar eigen ontwikkelingstempo te bepalen. Uppie is verder een geweldig leuk katje. Ze is dol op wilde spelletjes en verkent haar omgeving grondig. Ze zit zo op de hoogste kast en speelt regelmatig verstoppertje waarbij het echt lastig is te vinden waar ze zich heeft verstopt. Miauwen doet ze tot nu toe niet echt, behalve bij etenstijd: dan laat ze een heel zacht, hoog, maar enthousiast miauwtje horen terwijl ze gekke sprongen maakt om al bij het bakje te komen. Uppie is een slimmerd, en doordat ze erg 'food-motivated' is, zou ze veel kunnen leren. 

MATTIE
Mattie is een lief, speels, vrolijk kitten die al snel je hart steelt. Hij komt graag bij je liggen en knuffelen, zeker als hij slaperig is. Oppakken is geen probleem. Daarnaast houdt hij ook van spelen en gek doen. Hij maakt hoge, purrende geluidjes als hij het naar z'n zin heeft. En als je tegen hem praat, miauwt hij gezellig terug. Mattie heeft wat bijzondere uiterlijke kenmerken. Opvallend is zijn mooie zwarte tekening rond zijn koppie waardoor hij een beetje op Batman lijkt. De puntjes van zijn oren zijn een klein beetje naar achter gekruld als je goed kijkt. In het puntje van zijn staart zit een klein knikje. Verder kun je een bultje voelen op de buik; dit is het puntje van het borstbeen dat iets naar buiten steekt. Dat kan verder geen kwaad en hij heeft er geen last van.

De kittens zijn opgegroeid met een hond, konijnen en een bejaarde kat. Ze zijn zindelijk, gewend aan een kattenluik en zijn buiten gewend in afgesloten tuin. Uppie en Mattie zijn goede maatjes die altijd bij elkaar in de buurt zijn en zouden daarom graag samen geplaatst worden.

Uppie en Mattie

Uppie en Mattie

Mattie

Mattie

Uppie

Uppie

Wilt u Uppie en Mattie een gouden plekje bieden?

Neem dan contact met ons op via 0512-300664. Wij zijn elke dag tussen 10 en 3 te bereiken m.u.v. de donderdag en de zondag.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer