Ukkie

Dit super-grappige meisje (geboren in 2012) woont sinds 2014 bij ons. Onze stichting is veel betrokken bij zogenaamde TNR-acties. Verwilderde katten worden gevangen, geneutraliseerd en weer retour geplaatst. Een enkele keer stuiten wij daarbij op leefsituaties die zo in en in triest zijn dat een kat niet retour kan.

Ukkie leefde op een vuilstortplaats in Groningen. Hier had zij in 2013 twee keer een nest gekregen maar de kleintjes zijn allemaal gesneuveld. De plek waar ze leefde was levensgevaarlijk. De hele dag af en aanvoer van zware wagens. Containers die verwijderd en teruggeplaatst worden....en tussen dit alles leefde Ukkie. Dat haar kleintjes toen ze begonnen te lopen snel sneuvelden is niet verwonderlijk.

 In het voorjaar van 2014 begon het drama opnieuw. Eén van de medewerkers kon het niet langer aanzien en zocht hulp. Een ware heldin op het gebied van vangen heeft het voor elkaar gekregen Ukkie op het zwaar beveiligde terrein te vangen. Ukkie werd gesteriliseerd en kwam tijdelijk in een opvang terecht. En toen kwamen de twijfels..

 Ukkie was klein en mager. Ze had duidelijk te lijden onder het bestaan op de vuilstort. Het dagelijkse gevaar wat ze liep was ook niet iets om naar uit te kijken. Na lang wikken en wegen is besloten Ukkie niet meer terug te plaatsen. Maar wat nu?.. Ukkie verhuisde naar onze stichting. Van een mager klein poesje is ze veranderd in een heerlijk rond bolletje kat. Ze doet het heel erg goed tussen de andere katten en is zichtbaar gelukkig. Ze oogt ontspannen, kan heerlijk spelen en eet wanneer ze zin heeft. Dit poesje is letterlijk van de hel naar de hemel gegaan. Naar ons is ze nog terughoudend, maar ook vreselijk nieuwschierig. Wie weet wint deze het nog eens in haar contact naar ons toe.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer