Tinus

Update 21-3: Tinus maakt geweldige stappen. Hij is inmiddels bijna de grootste knuffelkont van zijn verblijf. Zijn onzekere kantje is uiteraard nog niet helemaal weg en als alles wat te snel gaat of het knuffelen gaat iets te uitgebreid dan kan hij nog een mep(je) geven, maar al lang niet meer zo vaak als in het begin! Hij knuffelt rondom onze benen en staat overal met zijn neus vooraan.

02-03: Onze grote (en iets te dikke) Tinus is een kat voor de liefhebber. Wij vinden hem allemaal hilarisch maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die hem wat spannend vinden. Tinus zwierf al jaren. Veel mensen kenden hem als ‘die vervelende schuwe ongecastreerde kater’. Hij veroorzaakte overlast en was niet welkom. Bij één echtpaar was hij wel geliefd. Hier kreeg hij eten en kon hij in de tuin schuilen. Deze mensen waren echter lichamelijk niet in staat permanent voor hem te zorgen. Toen ze hem op een dag zagen met een kop vol bloed trokken ze aan de bel. Via een kennis van ons kregen wij de vraag of we hem wilden opnemen. Gelukkig vielen zijn verwondingen erg mee. Tinus is gecastreerd bij ons en na de gebruikelijke herstelperiode naar een verblijf gegaan. Hier is hij zich geweldig aan het ontwikkelen. Tinus heeft absoluut een sociale basis en deze komt steeds meer tevoorschijn. In eerste instantie bleef hij op grote afstand en kon alleen maar blazen. Inmiddels miauwt hij als hij ons ziet en staat vooraan voor wat lekkers. Hij laat zich dan ook uitgebreid aaien, maar bepaald zelf graag hoe lang dit mag. Zo kan hij ook nog wel eens plots besluiten dat het genoeg is en dan een tik(je) geven. Het is heel herkenbaar gedrag waarvan wij weten dat het volledig zal verdwijnen als hij het vertrouwen weer helemaal terug heeft. Tinus is ongeveer vier jaar oud en heeft hier dus nog alle tijd voor! Nu nog een baasje zoeken die niet schrikt van dit gedrag en hem een kans wil geven. Tinus is absoluut de moeite waard. Wij plaatsen hem niet in een gezin met kinderen. Een rustige woonsituatie waar hij tzt ook weer veilig naar buiten mag heeft de voorkeur. Tinus woont momenteel in een groep met andere katten en dit gaat prima. Spreekt het verhaal van Tinus u aan? Bel ons dan snel voor meer informatie. Voor onze Tinus maken wij alle tijd.

Wilt u Tinus een gouden plekje bieden?

Neem dan contact met ons op via 0512-300664. Wij zijn elke dag tussen 10 en 3 te bereiken m.u.v. de donderdag en de zondag.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer