Strada

Hallo allemaal! Het personeel vroeg mij of ik iets over mezelf zou willen vertellen. Ik keek ze aan, mijn mondje viel open.. ik ?? NATUURLIJK (!!) wil ik dat. Het leven is één groot feest met mij erin, dus waarom zou ik dat niet willen?! En daarnaast... ik heb nogal wat te delen met jullie.
Eerst gaan we even terug naar de beginselen. Mijn leventje begon in Roemenie, even denken hoor... ik denk toch al wel een jaar of 9 terug. Voel me nog een jonge blom hoor! Laat je daar zeker niet door afschrikken.
Ik heb hier wel het eea meegemaakt. Ik moest mezelf redden, mijn eigen kostje bij elkaar zoeken en ondertussen er voor zorgen dat de gemene honden mij niet te pakken zouden krijgen, opboksen tegen de andere katers, verkeer ontwijken en .. De littekens op mijn lichaam hebben ieder hun eigen verhaal.
Op een zonnige dag in maart zag ik dat er veel mensen rondom een gebouw aanwezig waren. Ik dacht, hier moet ik zijn! Hapjes!
Een hele lieve mevrouw zag me, riep me en ik kwam heel snel naar haar toe rennen. Wat ik wel een beetje vreemd vond was dat ik direct betast werd daarzo bij mijn achterste.. maar ze waren zó lief voor me! Wat er toen gebeurde?! Ik ben er nog steeds beduusd van. Kreeg ik verdorie zomaar een prik in mijn bil, en werd ik wakker tussen een heleboel soortgenoten.. zonder mijn JEWEETWEL! Ik heb hevig geprotesteerd, maar niemand leek naar me te luisteren.. Bleek dat deze mevrouwen een stel gekke Hollanders waren die hier de boel een beetje onvruchtbaar kwamen maken. noujaa zeg!
In de avond ging ik mee met een Roemeense mevrouw die samenwerkt met deze Kat in nooters. Eerlijk is eerlijk .. Die bank, het voedsel wat gewoon op voorraad was en nooit op leek te raken.. Dat beviel me wel! Ik heb geslaaaaaapen, dagenlang zonder alert te zijn. Wat een luxe. Iedereen vond mij ook ge-wel-dig zeiden ze, met mijn zeer charmante kraak die staat voor een miauw. Het werd al snel duidelijk dat ik niet terug ging op straat!
Ik kreeg prikjes tegen hondsdolheid.. HAHA. Honds, snap je hem? En begon nadat alles geregeld was aan mijn reis naar Nederland.
Ik werd met open armen ontvangen, en nu ,zeggen ze, ben ik op zoek naar mijn eigen paleis met gouden dingetjes ofzo.
Ik ben een echte man. En ik weet wat ik wil. En ook vooral wat ik niet wil. Mijn eisenlijstje is niet zo heel erg groot.
Ik ben een intense knuffelaar, maar soms .. heel soms.. heb ik gewoon geen controle op wat ik doe en doe ik soms wel eens een te harde liefdesbeet. Ook vind ik het vervelend wanneer men mij zomaar voorbij loopt zonder even gedag te zeggen, dat laat ik dan natuurlijk weten door een subtiele tik tegen de enkels te geven. Ik heb een scherp randje zeggen mijn verzorgers, al zeggen ze ook dat ze dit vaker zien bij mannen die lang ongecastreerd rondgelopen hebben. Het zal dus wel normaal zijn.
Mijn nieuwe huis bestaat uit alleen MIJ. Ik heb een stom leven achter me gelaten en wil nu vooral alleen leuke dingen. Dit betekent dat er naast mijn mens geen ruimte in mijn hartje is voor een andere kat of hond. Ik zou het prettig vinden als ik in een veilige omgeving soms eens een ommetje kan maken in het zonnetje.
Wat krijg je er voor terug? MIJ! En liefde, liefde en eindeloos veel liefde. Ik lig graag op schoot of in ieder geval bij mijn mens in de buurt. Op het toetsenbord ofzo. Ook súperzachte mandjes zijn een groot succes hoor, hier kan ik tijden heerlijk in liggen trappelen voor ik in slaap val. Daarnaast bezorg ik een glimlach op je gezicht, daar ik soms nog als een onbezorgd jong kereltje speel, ren en klauter. Ja, ik kan niet anders zeggen dan dat ik leuk ben.
Nou ik geloof dat dit het wel een beetje was; mijn verzorgers zeggen dat er bij oprechte interesse gebeld kan worden naar het volgende telefoonnummer; 0512-300664
Oh ps: mijn naam is Strada :)
Wie heeft er ruimte voor zo'n grote persoonlijkheid in zijn leven?

Belangstelling voor Strada? Mail dan naar info@katinnood.nl of bel tussen 11 en 3 van maandag t/m zaterdag naar (0512) 300664

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer