Even voorstellen

Medewerkers

Er zijn vier medewerkers in dienst bij Kat in Nood. De dagelijks leiding is in handen van de beheerder Rixt Jellesma en de waarnemend beheerder Jolanda Prins. Zij worden op de werkvloer ondersteund door dierverzorger Ingrid Hoekstra. Naast deze full-time medewerkers is Pietsje van der Hoef parttime in dienst als administratief medewerker. Vrijwilligers zijn voor de stichting van onschatbare waarde. Zonder deze mensen kunnen wij het werk niet blijven doen.

Rixt Jellesma

Vanaf augustus 2009 is Rixt beheerder van de stichting. Het is belangrijk dat er vrijwel altijd iemand op de stichting aanwezig is, zodat onze bewoners de zorg krijgen die ze nodig hebben. Rixt is 24/7 eindverantwoordelijk voor de totale organisatie en woont daarom met haar gezin in de dienstwoning op het terrein van de stichting.

Rixt heeft tien jaar lang gewerkt bij de dierenkliniek die Kat in Nood medisch begeleidde, en is vanaf 1999 actief voor de stichting. Rixt heeft van '90-'94 de MBO-opleiding Dierverzorging en veterinaire ondersteuning in Barneveld gevolgd. Tevens is zij in het bezit van het besluit ‘houders van dieren’ (voormalig honden- en kattenbesluit).

Jolanda Prins

Jolanda is vanaf november 2012 werkzaam voor Kat in Nood. Sinds januari 2016 is zij waarnemend beheerder. Jolanda heeft in 2012-2013 via het cursuscentrum in Barneveld de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent gevolgd. Zij heeft veel praktijkervaring in andere asielen en pensions opgedaan. Ze werkt fulltime en is eindverantwoordelijk voor de totale organisatie als Rixt afwezig is.

Ingrid Hoekstra

Ingrid is vanaf juli 2016 parttime werkzaam bij Kat in Nood in de functie van dierverzorger. Zij heeft aan het AOC in Meppel de opleiding dierverzorging gevolgd. Ingrid heeft tien jaar in een regulier asiel gewerkt en heeft hier veel ervaring opgedaan.

Pietsje van der Hoef

Pietsje is vanaf januari 2018 parttime werkzaam voor Kat in Nood. Zij heeft de opleiding SPW (MBO niveau 4) gedaan. Haar werkervaring ligt vooral op administratief vlak. Bij de stichting is ze grotendeels op kantoor te vinden, maar als de nood aan de man is springt ze bij op de werkvloer. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijwilligers

Binnen de organisatie verrichten de vrijwilligers verschillende taken. Ze verzorgen de katten en maken de verblijven schoon. Daarnaast helpen ze bij de (af)was, de adminstratie, het onderhoud van het terrein en de gebouwen. Het grootste gedeelte van de gebouwen is toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

12-2019 Er werken op het moment 45 vrijwilligers bij de stichting.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bestuur

De stichting wordt geleid door het bestuur. Geen van de bestuursleden ontvangt een vergoeding voor de werkzaamheden. Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf bestuursleden:

  • Jan Karel Prinsen, eigenaar Logitime Nederland BV (voorzitter)
  • Michiel Schrier,  (penningmeester)
  • Sigrid Sijtsma,  (secretaris)
  • Ilse van der Meer, dierenarts Pets & Passie Wolvega (algemeen bestuurslid en tevens dierenarts)
  • Estelle Arnaud, energie-coördinator bij Omrin Heerenveen (algemeen bestuurslid)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dierenarts

Ilse van der Meer is dierenarts. Zij heeft haar eigen kliniek Pets & Passie in Wolvega. Ilse is verantwoordelijk voor de veterinaire zorg bij de stichting en is elke week op de donderdag aanwezig. Vanaf juni 2010 is zij tevens algemeen bestuurslid.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer