Nora

Nora zit samen met haar zusje Nina in een gastgezin en het wordt tijd dat deze dame haar eigen huisje krijgt.

Nora en haar zusje waren bij binnenkomst enorm schuw en moesten niks van mensen weten. In het gastgezin werden de dames, doormiddel van veel geduld en aandacht, stapsgewijs minder bang. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zijn de angstige katjes van het begin bijna niet meer terug te vinden. De dames zijn speels, energiek, lief en inmiddels ook enorme knuffels.

Hoewel het ontzettend goed gaat met de twee katjes kunnen ze soms nog erg schrikken van nieuwe situaties. Nieuwe mensen, een verhuizing of andere onverwachte dingen kunnen er soms nog voor zorgen dat ze toch weer wat angstig zijn. Ook dit gaat overigens steeds beter. Het is belangrijk dat deze twee dames gaan verhuizen naar een huisje waar rekening gehouden wordt met hun karakter. Het zijn twee geweldige katjes maar ze hebben waarschijnlijk wel weer even wat tijd nodig om op te warmen. Een huisje waarin de katjes zichzelf kunnen zijn met alle geduld en aandacht voor ze is dan ook een must.

Nora is een enorme knuffel maar karakteriseert zich vooral doordat ze wat ondernemender is. Als Nina al aan het knuffelen is, dan kan Nora zich soms nog prima even vermaken met rennen en spelen. Van de twee is Nora ook het meest eigenzinnig. Dat uit zich bijvoorbeeld door zich niet laten vangen als ze ergens niet mag komen of weer even naar binnen moet. Het wegrennen voor mensen vindt ze een geweldig spelletje en heeft ze tot een ware kunst verheven.

Nina en Nora mogen samen verhuizen maar omdat alleen twee poesjes samen soms op latere leeftijd fout kan gaan, heeft het de voorkeur dat er in hun nieuwe huisje dan al een stabiele kater aanwezig is, die ze soms even tot de orde kan roepen ;) Ook als Nora alleen verhuist dan zou het mooi zijn als er op het nieuwe adres al een rustige kater aanwezig is. In het gastgezin was ook een volwassen kater aanwezig waar Nina en Nora gek op waren.

Nina en Nora maakten in het gastgezin dankbaar gebruik van de afgezette tuin om door te rennen en in te spelen, dus het zou helemaal mooi zijn als hun nieuwe huisje hier ook over beschikt.

De ideale situatie voor deze dame is een baasje met ervaring met katten die Nora accepteert voor wie ze is en haar rustig de tijd geeft om te wennen.

Nora

Nora

Nina en Nora

Nora

Wilt u Nora een gouden mandje bieden?

Neem dan contact met ons op via 0512-300664. Wij zijn elke dag tussen 10 en 3 te bereiken m.u.v. de donderdag en de zondag.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer