Metje

De kans dat wij voor Metje snel een andere plek vinden is niet groot, maar we gaan er toch ons uiterste best voor doen. Metje is een lapjespoes van vier jaar oud. Zij werd als kitten aan een bejaarde man gegeven zodat deze nog wat gezelligheid en aanspraak in zijn leven had. Wat wij helaas vaker zien is dat kittens als ze alleen in dergelijke situaties opgroeien zeer eenkennig worden. Dit gebeurde ook bij Metje. Toen haar baasje kwam te overlijden zat de familie met een groot probleem. Wat moet er met Metje gebeuren? Het baasje kon alles met haar, maar verder wilde Metje met niemand iets te maken hebben. Het verhaal van Metje greep ons aan en toen de familie ons benaderde konden wij niets anders dan ‘Ja’ zeggen en haar opnemen. Als een dier stress ervaart uiten ze zich op drie verschillende manieren: verstijven, vluchten of aanvallen. Metje kiest bij ons voor de laatste… In de quarantainekooi was ze niet te verzorgen. Ze vloog gericht naar voren. Inmiddels loopt ze los en laat ze bijzonder gedrag zien. Wij als kattenliefhebbers vinden het prachtig, maar er zijn genoeg mensen die het doodeng vinden. Metje wil eigenlijk heel graag en komt spinnend naar je toe. Ondertussen vindt ze het ook heel erg eng waardoor ze een kam heeft en een dikke staart. Ze begint je benen te knuffelen en nodigt uit om te knuffelen. Daar moet je echter nog erg voorzichtig mee zijn. Soms laat ze het kort toe, maar er zijn ook momenten dat ze van zich af mept. De spanning wordt haar dan teveel.

Wij zijn er van overtuigd dat Metje in een woning waar ze alleen mag wonen en waar ze rust ervaart, haar oude zelf weer terug zal vinden. Zij zal zich opnieuw aan één of twee nieuwe baasjes kunnen hechten en net zo lief worden als ze dat tegen haar overleden baasje was. De grote uitdaging zit hem in het vinden van iemand die dit avontuur met haar aan durft te gaan. Wilt u meer informatie over Metje, bel ons dan! Wij nemen alle tijd voor haar.

Wilt u Metje een gouden plekje bieden?

Neem dan contact met ons op via 0512-300664. Wij zijn elke dag tussen 10 en 3 te bereiken m.u.v. de donderdag en de zondag.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer