Medisch/TNR

Naast de opvang van katten maken wij ons ook sterk voor het terugdringen van het kattenoverschot in Nederland. Wij richten ons daarbij in het bijzonder op mensen met een inkomen rond het minimum. De relatief dure sterilisatie is voor deze groep vaak niet op te brengen met alle gevolgen van dien. Zo stuiten wij regelmatig op situaties waar 20-30 katten wonen. Wij voeren de ingreep tegen een sterk gereduceerd tarief uit. Voor grote groepen maken we aangepaste prijsafspraken.

TNR-methode

Er zijn in Nederland nog veel groepen ongecastreerde katers en niet gesteriliseerde poezen, die bij boerderijen, op industrieterreinen of bedrijven rondlopen. Wij werken met diverse organisaties samen om uitbreiding van deze groepen te voorkomen. Wij maken hierbij gebruik van de zogenaamde TNR-methode (trap, neuter, return). Na de ingreep en bijheborende opnameperiode voor het aansterken, worden de meeste katten dan ook weer teruggezet op de plek waar ze zijn gevangen, mits de leefomstandigheden goed zijn. Soms zit er een kat tussen met een medisch probleem, waardoor het onverantwoord is deze terug te plaatsen. Ook komen we er soms achter dat een dier wel heel erg gesteld is op mensen. Deze katten blijven bij ons wonen of we zoeken een nieuw huis voor hen.

Operatiekamer

De Stichting heeft een volledig ingerichte operatiekamer met onder andere: gasnarcose, zuurstof en hartbewaking. Onze dierenarts komt elke week een hele dag bij ons voor het uitvoeren van behandelingen en operaties.

Onze dierenarts

Vanaf oktober 2015 is Ilse van der Meer onze vaste dierenarts. Zij is al jaren betrokken bij de stichting en heeft veel ervaring als asieldierenarts. Ilse werkt een aantal dagen per week in haar praktijk in Wolvega en is op donderdag bij ons. Tussen 09.30 en 16.00 voert zij operaties uit, tussen 16.00 en 17.00 zijn mensen welkom voor overige zaken. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Prijzen

Voor katteneigenaren met een minimuminkomen hanteren wij een speciaal tarief voor de castratie en sterilisatie. U kunt telefonisch informeren of u onder dit tarief valt en wat u mee moet nemen om dit aan te kunnen tonen. De verschillende prijzen kunt u vinden in onderstaande tabel.

Ook honden- en konijnenbezitters met een minimum inkomen kunnen bij ons terecht, indien de ruimte in het programma het toelaat. Uw dier wordt tegen een redelijk tarief goed geholpen en u steunt hiermee tegelijk ons werk. Voor informatie over sterilisatie/castratie en/of eventuele andere ingrepen bij uw huisdier kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Sterilisatie poes (minima) €50,00
Castratie kater (minima) €25,00
Sterilisatie poes (normaal tarief) €80,00
Castratie kater (normaal tarief) €40,00
Vaccinatie kat €30,00
Chippen kat €12,50
   
Grote cocktail €30,00 
Ziekte van Weil €30,00
Kennelhoest €25,00
Rabies €30,00 Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen op maandag, woensdag of vrijdag  via 0512-300664 (10.00 - 15.00)

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer