Medisch/TNR

Naast de opvang van katten maken wij ons ook sterk voor het terugdringen van het kattenoverschot in Nederland. Wij richten ons daarbij in het bijzonder op mensen met een inkomen rond het minimum. De relatief dure sterilisatie is voor deze groep vaak niet op te brengen met alle gevolgen van dien. Zo stuiten wij regelmatig op situaties waar 20-30 katten wonen. Wij voeren de ingreep tegen een sterk gereduceerd tarief uit. Voor grote groepen maken we aangepaste prijsafspraken.

TNR-methode

Er zijn in Nederland nog veel groepen ongecastreerde katers en niet gesteriliseerde poezen, die bij boerderijen, op industrieterreinen of bedrijven rondlopen. Wij werken met diverse organisaties samen om uitbreiding van deze groepen te voorkomen. Wij maken hierbij gebruik van de zogenaamde TNR-methode (trap, neuter, return). Na de ingreep worden de meeste dieren dan ook weer teruggezet op de plek waar ze zijn gevangen, mits de leefomstandigheden goed zijn. Soms zit er een kat tussen met een medisch probleem, waardoor het onverantwoord is deze terug te plaatsen. Ook komen we er soms achter dat een dier wel heel erg gesteld is op mensen. Deze katten blijven bij ons wonen of we zoeken een nieuw huis voor hen.

Operatiekamer

De Stichting heeft een volledig ingerichte operatiekamer met onder andere: gasnarcose, zuurstof en hartbewaking. Onze dierenarts komt om de week een hele dag langs voor het uitvoeren van behandelingen en operaties.

Onze dierenarts

Vanaf oktober 2015 is Ilse van der Meer onze vaste dierenarts. Zij is in dienst bij Farmarts, een grote gezelschapsdierenkliniek in Staphorst. Ilse is al jaren betrokken bij de stichting en heeft veel ervaring als asieldierenarts. Om de week is zij een hele dag aanwezig voor het uitvoeren van behandelingen en operaties.

Prijzen

Voor katteneigenaren met een minimuminkomen hanteren wij een speciaal tarief dat u kunt vinden in onderstaande tabel:

Sterilisatie poes
Castratie kater
Vaccinatie kat
Chippen kat

Vaccinatie hond
Ziekte van Weil
Puppy Cocktail
Grote cocktail
Chippen hond

50,00 euro
25,00 euro
22,50 euro
12,50 euro

22,50 euro
22,50 euro
22,50 euro
22,50 euro
12,50 euro


Ook katten- en hondenbezitters die niet in aanmerking komen voor het minimatarief kunnen bij ons terecht, indien de ruimte in het programma het toelaat. Uw dier wordt voor een redelijke prijs goed geholpen en u steunt hiermee tegelijk ons werk! Voor informatie over sterilisatie en castratie van uw hond en/of eventuele andere ingrepen bij uw huisdier kunt u contact met ons opnemen. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons:
0512-300664 of jolandaprins@katinnood.nl

Wij werken alleen op afspraak.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer