Kaatje

Kaatje is een prachtige witte poes geboren in 2011. Elk asiel heeft wel eens te maken met een nestje kittens dat nét iets te laat in mensenhanden terecht komt. Deze kittens zijn slecht gesocialiseerd en moeten zo snel mogelijk in gastgezin. Hoe meer prikkels hoe beter.

De groep katten waar Kaatje uit komt was groot. Ruim twintig volwassen dieren en minstens zoveel kittens. De volwassen katten zijn door ons geneutraliseerd en deels retour gegaan en de kittens zijn zo snel mogelijk in gastgezin gegaan. De groep viel onder afdeling Groningen (Dierenbescherming) en de kittens zijn dan ook bij hun gastgezinnen ondergebracht. Kaatje heeft met een kater op een adres gezeten waar helaas alsnog te weinig met haar gedaan werd. Hierdoor bleef ze schuw. Toen het gastgezin aangaf haar (na twee jaar) niet langer te kunnen verzorgen, gaf het asiel aan dat ze niet opgenomen kon worden. Ze zou immers nooit geplaatst worden. Wat moest er dan met haar? Het gastgezin voelde zich 'in een hoek' gezet. Na veel gedoe besloot iemand ons te benaderen. Omdat de dieren in dit soort situaties altijd het slachtoffer zijn hebben wij besloten zowel Kaatje als zijn vriendje Binty op te nemen.

Kaatje leeft in een groepsverblijf waar ze haar draai helemaal heeft gevonden. Ze kan erg goed met soortgenoten en vindt overal aansluiting. Je ziet haar nog veel met haar vriendje, maar ze klikt ook prima met anderen. Ze geniet zichtbaar van haar onbezorgde leventje. Naar ons oogt ze ontspannen zolang we maar op afstand blijven. Toch hebben wij er vertrouwen in dat we nog heel ver met haar gaan komen. Hoe lang dit zal duren? Geen idee. Kaatje mag alle tijd nemen die ze nodig heeft.

 

 

 

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer