Julian

Toen wij uit Lauwerzijl verhuisden naar Drachtstercompagnie kwamen wij voor het eerst in contact met onze collega's in Den Haag. Wij dragen dezelfde naam, maar deden verder niets samen. Wegens (financieel) wanbeleid was het oude bestuur eind 2010 door de rechtbank in Den Haag ontslagen. Het nieuwe interim-bestuur deed een poging de organisatie weer op de rails te krijgen. Helaas ging dit met veel ruzie met de ex-bestuursleden gepaard. De situatie werd zodanig zorgelijk dat de politie adviseerde om de nog aanwezige katten tijdelijk elders onder te brengen. Dit verzoek kwam bij ons terecht en uiteraard waren wij bereid de op dat moment twaalf zwaar gestreste dieren op te nemen. Wat een periode van twee, drie maanden zou worden werd uiteindelijk een permanente opname.

Julian (2006) is ruim een jaar voor de verhuizing gevangen in de plaats Leiden. Er was melding gemaakt van een kat die bij een frietkraam zwierf. De eigenaar van de kraam joeg hem vaak weg, maar zonder blijvend resultaat. De kat was duidelijk verwilderd en daardoor was het plaatselijke asiel niet bereid hem op te nemen. Na veel gedoe besloot Kat in Nood Den Haag wel te helpen. Hij werd gevangen en kwam in de opvang terecht. 

Toen wij de twaalf katten uit Den Haag opnamen zat in één van de mandjes 'poes Lola'. Wij keken in de mand en maakten oogcontact met een grote dikke kat met prachtige groene ogen. Onze eerste reactie was; 'als dat een poes is, ben ik het ook!'. Verder onderzoek maakte duidelijk dat de kat die een jaar als poes Lola door het leven was gegaan eigenlijk een kater was. Lola veranderde in Julian.

Julian doet het erg goed bij ons. Mag graag buiten zijn, is erg sociaal met soortgenoten en heeft het zichtbaar naar zijn zin. Hij is geschat op ongeveer zeven jaar oud en mag hopelijk nog jaren genieten van zijn onbezorgde leventje bij de stichting. Zijn kans op herplaatsing is klein tot uitgesloten. Hier is hij nog altijd te bang voor. Toch is hij gewend aan de mensen die hem dagelijks verzorgen en een enkele keer laat hij zich ook even aaien.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer