Jerry

Onze hulp wordt regelmatig gevraagd bij 'uit de hand gelopen' situaties. Vaak gaat het om grote groepen katten die nog niet geholpen zijn. Wij halen de dieren op, steriliseren/castreren ze en plaatsen ze weer retour. Meestal is deze hulp al voldoende om ook de conditie van de dieren beter te krijgen en te houden. Een enkele keer stuiten wij echter op een situatie waarbij de leefomstandigheden zo slecht zijn dat niet alle dieren terug kunnen. Zo ook begin 2014 bij een groep katten uit het Groningse Stadskanaal.

Een dame leefde hier met veel dieren. Naast honden, knaagdieren en vogels ook een groot aantal katten. Geld om ze fatsoenlijk te verzorgen had ze niet. Gevolg was dat er regelmatig dieren dood in de tuin lagen. Kittens werden amper geboren en als ze wel het levenslicht zagen was dit meestal maar voor kort..

De dame die zich uit naam van de Dierenbescherming met de situatie ging bemoeien kreeg het in ieder geval voor elkaar dat de katten geholpen werden. Maar zij zag al snel dat er ook katten weg moesten. Er waren te weinig financiële middelen om de grote groep te verzorgen. Maar welke opvang wil er nu bange katten die ook chronische aandoeningen hebben door hun slechte leefsituatie?

Jerry (2009) is één van de vijf katten die in februari naar ons toe verhuisde. Van een zieke, magere en angstige kater is hij uitgegroeid tot een gezond ogende en vitale kat. Jerry is een schoonheid om te zien. Hij is slank en staat hoog op zijn poten. Je zou denken dat hij bloed van een raskat heeft. Jerry heeft een beschadiging aan één oogje maar gelukkig heeft hij hier geen last van. Dit is ontstaan als gevolg van de vele niesinfecties die hij op zijn vorige adres heeft opgelopen. Jerry laat zich door de mensen die hij goed kent steeds vaker aaien.  Het is voor ons echt geweldig om Jerry met zijn groepsgenootjes te zien. Ze genieten van het buitenleven en ogen heerlijk ontspannen. Spelen, eten en slapen.... wat wil een kat nog meer. Het leven wat ze nu hebben is hun meer dan gegund.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer