Hunter en Hein

Broertjes Hunter en Hein hebben bij hun mama gezeten tot ze 7 weken oud waren. Moederpoes heeft heel goed voor ze gezorgd maar was schuw en niet op mensen gesteld, wat ze ook aan haar kittens zou doorgeven. Om hun kans op adoptie te maximaliseren zijn ze daarom op 3 september in een gastgezin geplaatst.

Och, wat vonden ze het eng de eerste dag! Kleine, blazende bolletjes met zoveel mogelijk haartjes rechtop. Maar, hun nieuwsgierigheid won het van de spanning! Telkens kleine schrikmomenten, telkens herstel hiervan, nieuwe situaties verkennen, andere diersoorten ontmoeten, leren knuffelen en communiceren met mensen, wat hebben ze veel geleerd. In 2 weken tijd zijn het zulke leuke huisdieren geworden dat het niet anders kan of ze worden snel herplaatst. 

Voor de broertjes hopen we dat ze samen herplaatst kunnen worden. Ze zijn bijna altijd samen en als de één de ander uit het oog verliest, wordt er luid gemiauwd totdat ze elkaar weer gevonden hebben. Spelen en stoeien kunnen ze als de besten, ook slapen ze samen en wassen ze elkaar. 

Als ze moe zijn, vinden ze het fijn om op je schoot te ploffen en luid spinnend geknuffeld te worden. Ze lopen je overal in huis achterna en zijn het liefst in de ruimte waar ook de mensen zijn. Hein is een katje wat met 4 poten tegelijk overal enthousiast in springt. Hunter is ietsje voorzichtiger, afwachtender en rustiger dan z'n broer. Toch neemt soms Hunter het voortouw bij nieuwe situaties. Ze zijn dus goed aan elkaar gewaagd.

Met de hond gaat het goed, ze laten elkaar met rust. Met de (bejaarde) kat in het gastgezin is het geen succes, in principe laten ze elkaar met rust maar vinden elkaar erg spannend; hoge staarten en geblaas bij een toevallige ontmoeting (meestal zitten ze apart van elkaar). De konijnen vinden ze ontzettend interessant... wat de konijnen zelf niet zo geweldig vinden ;) Hier zou nog tijd en aandacht aan besteed moeten worden, mochten ze een nieuw thuis krijgen waar ook konijnen of knaagdieren zijn. Omdat ze nog zo jong zijn, zou dat met de juiste begeleiding goed moeten gaan. Met kinderen hebben ze weinig ervaring maar ik verwacht daar geen problemen mee.

Beiden zijn nieuwsgierig, speels, knuffelig, grappig en zullen veel liefde en gezelligheid gaan geven in hun forever home.

Hunter en Hein

Hunter en Hein

Hunter en Hein

Hunter en Hein

Hunter en Hein

Hunter en Hein

Heeft u interesse in dit leuke duo?

Neem dan contact met ons op via 0512-300664. Wij zijn elke dag tussen 10 en 3 te bereiken m.u.v. de donderdag en de zondag.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer