Help ons helpen

 • Donateur worden

  U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit informatieblad houden wij u op de hoogte van het wel en wee van de stichting. Natuurlijk zijn alle donateurs van harte welkom om de stichting eens te bezoeken. Een mooie gelegenheid hiervoor is onze jaarlijkse open dag.

  Stichting Kat in Nood is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Kat in Nood hoeft daarom geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over de erfenissen en schenkingen die zij ontvangt. U heeft als donateur van een ANBI ook een belastingvoordeel: u kunt uw giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken binnen de daarvoor geldende regels.

  • * velden zijn verplicht.

 • Adoptant

  Naast donateur worden, kunt u de stichting ook steunen door een kat financieel te adopteren. De kosten voor het adopteren bedragen 11,50 euro per maand. De adoptiekat wordt voor dit geld verzorgd en de adoptant krijgt een certificaat met de foto van de adoptiekat. Natuurlijk kan (op afspraak) een bezoekje aan de adoptiekat worden gebracht. Het is ook mogelijk om met meerdere mensen een kat te adopteren: bijvoorbeeld samen met collega's op het werk of met de hele klas. Iedereen die een kat adopteert, ontvangt twee keer per jaar het 'Zwervertje'.

  • * velden zijn verplicht.

 • Giften

  Eenmalige giften zijn natuurlijk ook van harte welkom! Aangezien wij in het bezit zijn van de ANBI-staus kunt u ook periodiek giften doen met een maximale belastingaftrek. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst of neem contact met ons op.  Ook hebben wij het Otje-potje waaruit medische ingrepen worden betaald bij katten zonder portemonnee aan de staart.

  Online doneren

 • Erfenis of legaat

  Ook na uw leven kunt u nog iets betekenen voor onze stichting en haar bewoners. Dit kan met een schenking via uw testament. In uw testament benoemt u één of meerdere personen of organisaties tot begunstigde. Dit kan vrij van erfbelasting zodat het gehele bedrag ook daadwerkelijk ten goede komt aan Kat in Nood. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

 • Vrijwilliger worden

  Ben jij dol op katten en wil je een verschil maken voor katten in een opvang? Deel jij graag een steentje bij in de maatschappij?  Misschien is vrijwilligerswerk bij Stichting Kat in Nood dan wel iets voor jou! Er is veel mogelijk binnen onze organisatie. Je bent verzekerd van een goede begeleiding en kunt altijd op iemand terug vallen. Het ‘Kat in Nood-busje’ rijdt elke dag heen en weer naar Drachten dus ook mensen zonder auto kunnen gewoon bij ons komen. Heb je wel eigen vervoer, dan krijg je reiskostenvergoeding. Wij geven 0,19 cent per kilometer met een maximale afstand (enkele reis) van 30 kilometer vanaf de stichting.

  Schoonmakers/verzorgers

  Bij Kat in Nood wonen meer dan 250 katten verdeeld over verschillende verblijven. Deze verblijven moeten dagelijks grondig worden schoon gemaakt. Onder tussen willen sommige katten ook wel een gesprekje met je voeren of een kriebeltje ontvangen.
  Het schoonmaken gebeurd zeven dagen in de week, waarbij de zondag een lichtere dienst is die wordt gedaan door twee ervaren vrijwilligers.
  De mogelijkheid bestaat om één dag, een halve dag of meerdere dagen te werken. Dit in gebeurd in overleg. De verwachting is altijd dat je minimaal één verblijf kunt schoonmaken.
  Lijkt het jou wat? Wil je nog wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@katinnood.nl

  Wassers

  Met 250 katten is er dagelijks heel veel was en afwas. Hiervoor hebben wij een aparte ruimte met meerdere wasmachines, drogers en een vaatwasser beschikbaar.
  Wij zoeken voor dit deel van ons werk mensen die van maandag tot en met zaterdag beschikbaar zijn om hier in mee te helpen. Zie jij het zitten om grote hoeveel heden was weg te werken? Ben jij één of meerdere dagen in de week beschikbaar voor vrijwilligerswerk? Of wil je wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@katinnood.nl

  Tuin/onderhoudswerker

  Wij krijgen veel bezoek en daarom is het fijn dat de tuinen (rennen) van de katten er ten alle tijden netjes uit zien. In de zomer moet het gras wekelijk gemaaid. Struiken moeten gesnoeid en soms moet er wat vervangen worden. Daarnaast zijn er allerlei onderhoudswerkzaamheden waar wij nauwelijks aan toe komen en graag wat hulp bij zouden krijgen. Denk hierbij aan het schoonspuiten van vlonders (in de kattenrennen), schoonmaken van luchtzuiveringsapparaten en algemene kleine onderhoudsklusjes. De werkdagen zijn van maandag tot en met zaterdag, voor één of meerdere dagen in de week.
  Ben jij handig? Vind je het leuk om allerlei verschillende klusjes te doen? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@katinnood.nl

  Schapenherder :)

  Geloof het of niet… Stichting Kat in Nood heeft drie lieve schaapjes. Ramses, Shaffie en Einstein zijn drie rammen die wij gered hebben en nu bij ons wonen. Ze zijn in de loop van de tijd redelijk tam geworden, maar ze hebben ook wel hun streken. Daarom vragen ze de nodige aandacht. Natuurlijk hebben zij verder ook de nodige verzorging nodig. Wij zoeken iemand die ons hier graag bij wil helpen. De schapen moeten dagelijks voorzien worden van vers water en eten en moeten af en toe verplaatst worden van land. Ook moet hun stal schoongehouden worden.
  Vind jij schapen leuk? Ben je één of (het liefst) meerdere dagen in de week beschikbaar om hier mee te helpen? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Info@katinnood.nl


 • Iets meenemen?

  Mensen vragen ons vaak wat ze kunnen meenemen als ze op visite komen. Uit ervaring weten wij dat een wisseling van brokvoer een slechte invloed heeft op de gezondheid van de dieren. Daarom voeren wij altijd hetzelfde merk droogvoer. Wij vullen dit, voor een klein hapje of medicijninname, wel aan met natvoer. Hieronder een lijst van spullen waar u ons altijd blij mee kunt maken!

  • Blikjes en/of zakjes vlees. Bij voorkeur kleine verpakkingen.
  • Snoepjes
  • Speeltjes
  • Handdoeken
  • Schoonmaakdoekjes
  • Fleece-kleden
  • Flessen bleek
  • Schoonmaakmiddelen (met een luchtje)
  • Vuilniszakken
 • Een aanschaf voor Kat in Nood

  Elk jaar, begin mei, organiseren wij een dag waarbij we prachtige hanging baskets en diverse soorten (buiten)geraniums verkopen. Gedurende de maand maart, begin april kunt u het assortiment op onze website bekijken en een bestelling plaatsen. Een win-win-situatie! De bloemen zijn erg sterk en de kweker geeft garantie op een lange bloeitijd. Wij maken de actie bekend via onze Facebookpagina en website. Uiteraard komt de opbrengst van deze dag ten goede aan onze bewoners. Hou de aankondiging dus goed in de gaten!

   

  Elk jaar in december houden wij een open dag in kerstsfeer. Een leuk moment omonze organisatie te bezoeken. Er is van alles te zien en te koop op deze dag. Er is een loterij, een winkel vol kerstspullen, prachtige kerststukken (gemaakt door een professional), leuke vettaarten en ander origineel wintervoer voor de vogels. U kunt genieten van heerlijke oliebollen, lekkere cupcakes en vooral van heel veel gezelligheid. Onze open dag wordt ook weer via de Facebookpagina en onze website aangekondigd. Hou ook deze dus weer goed in de gaten!

   

  Wij verkopen een originele Kat in Nood-verjaardagskalender. Deze werd mogelijk gemaakt door een geweldige sponsering van www.fotofabriek.nl U kunt de kalender bij ons kopen, maar uiteraard kunnen we hem ook (+ versturen) opsturen.

 

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer