Heksi

Heksi (2020) was een echte ‘kat in nood’. Haar eigenaar was voor langere tijd opgenomen in het ziekenhuis en er was niemand die voor zijn kat kon zorgen. Het ergste was dat deze net bevallen was van drie kittens en absoluut goede zorg nodig had. Ondanks onze overvolle quarantaines hebben wij besloten haar op te nemen. De communicatie verliep door een taalbarrière lastig, maar één ding was duidelijk… Heksi had hulp nodig.

Heksi liet ons wel even schrikken toen ze binnenkwam. Letterlijk, want ze was des duivels! We konden niet naar haar kijken of ze vloog ons al aan. We hadden de hoop dat dit vooral te maken had met het feit dat ze haar kinderen moest beschermen. Gelukkig bleek dit ook voor 90% het geval. Toen haar kittens de leeftijd hadden dat ze bij moeders weg gingen en Heksi gesteriliseerd werd, veranderde haar karakter. Ze heeft echter nog steeds een behoorlijk pittig randje waardoor ze lang niet in alle situaties past. Waarom deze dame is zoals ze is weten we niet aangezien we haar voorgeschiedenis niet kennen. We hebben het gevoel dat ze veel heeft meegemaakt en altijd ‘op scherp’ moest staan.

Naarmate de tijd verder gaar zien wij Heksi steeds meer veranderen. Ze wordt rustiger en meer ontspannen. Wij zoeken voor deze dame nu dan ook een adresje waar ze alleen mag wonen bij een baasje die een beetje verstand heeft van kattengedrag. Wij denken dat als Heksi nog meer rust krijgt zij een hele lieve en aanhankelijke poes zal zijn. Wilt u meer over deze bijzondere dame weten? Bel ons rustig op.

Wilt u Heksi een gouden plekje bieden?

Neem dan contact met ons op via 0512-300664. Wij zijn elke dag tussen 11 en 3 te bereiken m.u.v. de donderdag en de zondag.

 

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer