Floortje

Onze hulp wordt regelmatig gevraagd bij 'uit de hand gelopen' situaties. Vaak gaat het om grote groepen katten die nog niet geholpen zijn. Wij halen de dieren op, steriliseren/castreren ze en plaatsen ze weer retour. Meestal is deze hulp al voldoende om ook de conditie van de dieren beter te krijgen en te houden. Een enkele keer stuiten wij echter op een situatie waarbij de leefomstandigheden zo slecht zijn dat niet alle dieren terug kunnen. Zo ook begin 2014 bij een groep katten uit het Groningse Stadskanaal.

Een dame leefde hier met veel dieren. Naast honden, knaagdieren en vogels ook een groot aantal katten. Geld om ze fatsoenlijk te verzorgen had ze niet. Gevolg was dat er regelmatig dieren dood in de tuin lagen. Kittens werden amper geboren en als ze wel het levenslicht zagen was dit meestal maar voor kort..

De dame die zich uit naam van de Dierenbescherming met de situatie ging bemoeien kreeg het in ieder geval voor elkaar dat de katten geholpen werden. Maar zij zag al snel dat er ook katten weg moesten. Er waren te weinig financiële middelen om de grote groep te verzorgen. Maar welke opvang wil er nu bange katten die ook chronische aandoeningen hebben door hun slechte leefsituatie?

Floortje is één van de vijf katten die in februari naar ons toe verhuisde. Van een mager klein meisje is ze uitgegroeid tot een heerlijke stevige tante. Floortje heeft een blijvende beschadiging aan haar linker oogje. Dit als gevolg van de vele niesinfecties die ze op haar vorige adres heeft opgelopen. Gelukkig lijkt ze hier weinig last van te hebben. Naar ons is Floortje nog erg terughoudend. Ze is gewend aan de dagelijkse routine, maar blijft op afstand.

Het is voor ons echt geweldig om Floortje met haar groepsgenootjes te zien. Ze genieten van het buitenleven en ogen heerlijk ontspannen. Spelen, eten en slapen.... wat wil een kat nog meer. Het leven wat ze nu hebben is hun meer dan gegund.

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer