Binty

Binty is een prachtige cyperse kater geboren in 2011. Elk asiel heeft wel eens te maken met een nestje kittens dat nét iets te laat in mensenhanden terecht komt. Deze kittens zijn slecht gesocialiseerd en moeten zo snel mogelijk in gastgezin. Hoe meer prikkels hoe beter.

De groep katten waar Binty uit komt was groot. Ruim twintig volwassen dieren en minstens zoveel kittens. De volwassen katten zijn door ons geneutraliseerd en deels retour gegaan en de kittens zijn zo snel mogelijk in gastgezin gegaan. De groep viel onder afdeling Groningen (Dierenbescherming) en de kittens zijn dan ook bij hun gastgezinnen ondergebracht. Binty heeft met een poes op een adres gezeten waar helaas alsnog te weinig met hem gedaan werd. Hierdoor bleef hij schuw. Toen het gastgezin aangaf hem (na twee jaar) niet langer te kunnen verzorgen, gaf het asiel aan dat hij daar niet heen kon. Hij zou immers nooit geplaatst worden. Wat moest er dan met hem? Het gastgezin voelde zich 'in een hoek' gezet. Na veel gedoe besloot iemand ons te benaderen. Omdat de dieren in dit soort situaties altijd het slachtoffer zijn hebben wij besloten zowel Binty als zijn vriendinnetje Kaatje op te nemen.

Binty leeft in een groepsverblijf waar hij zijn draai helemaal heeft gevonden. Hij kan erg goed met soortgenoten en vindt overal aansluiting. Je ziet hem nog veel met zijn vriendinnetje, maar ook met anderen. Hij geniet zichtbaar van zijn onbezorgde leventje. Naar ons oogt hij ontspannen zolang we maar op afstand blijven. Toch hebben wij er vertrouwen in dat we nog heel ver met hem gaan komen. Hoe lang dit zal duren? Geen idee. Binty mag alle tijd nemen die hij nodig heeft.

 

 

 

 

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer