Bella

Elk asiel heeft wel eens te maken met een nestje kittens dat nét iets te laat in mensenhanden terecht komt. Deze kittens zijn slecht gesocialiseerd en moeten zo snel mogelijk in gastgezin. Hoe meer prikkels hoe beter.

De groep katten waar Bella uit komt was groot. Ruim twintig volwassen dieren en minstens zoveel kittens. De volwassen katten zijn door ons geneutraliseerd en deels retour gegaan en de kittens zijn zo snel mogelijk in gastgezin gegaan. De groep viel onder afdeling Groningen (Dierenbescherming) en de kittens zijn dan ook bij hun gastgezinnen ondergebracht. Bella heeft met twee andere katten op een adres gezeten waar helaas alsnog te weinig met haar gedaan werd. Hierdoor bleef ze schuw. Toen het gastgezin aangaf haar (na twee jaar) niet langer te kunnen verzorgen, gaf het asiel aan dat ze daar niet heen kon. Zij zou immers nooit geplaatst worden. Wat moest er dan met haar? Het gastgezin voelde zich ‘in een hoek’ gezet. Na veel gedoe besloot iemand ons te benaderen. Omdat de dieren in dit soort situaties altijd het slachtoffer zijn hebben wij besloten zowel Bella als de twee andere katten op te nemen.

Bella (2011) is een mooie cyperse poes van inmiddels. Ze leeft in een groepsverblijf waar ze haar draai helemaal heeft gevonden. Ze kan erg goed met soortgenoten en vindt overal aansluiting. Ze geniet zichtbaar van haar onbezorgde leventje. Naar ons is ze heel ontspannen. Wij kunnen haar heel goed knuffelen maar zodra er vreemde mensen komen is ze weg. Dit maakt een plaatsing voor haar erg lastig. Maar wie weet!

 

 

Contact

Stichting Kat in Nood
Sannige Wyk 5
9222 LE Drachtstercompagnie

(0512) 300664
Help ons helpen

Help ons helpen


Donateur worden U kunt de stichting steunen door donateur te worden. Dit kost minimaal 25,- euro per jaar. Voor dit bedrag krijgt u twee keer per jaar het 'Zwervertje' thuisgestuurd. Met dit in...

Lees meer
Opnamebeleid

Opnamebeleid


Stichting Kat in Nood is één van de weinige opvangen in Nederland die opvang biedt aan moeilijk tot niet-plaatsbare katten afkomstig uit andere asielen en van particulieren. In principe is onze stich...

Lees meer